Ed Sheeran hülyére kereste magát 2018-ban is

2018.12.18. 16:23

432 millió dollárral Ed Sheeran Divide című albumának világkörüli turnéja lett az idei év legnagyobb bevételt hozó koncertsorozata, derült ki a Pollstar év végi összesítéséből. A 2019-es Sziget legnagyobb fellépője idén 94 koncertet adott 53 városban, amelyekre összesen 4,86 millió jegyet adtak el.

A Pollstar harminc éve listázza a legsikeresebb könnyűzenei turnékat, ezalatt egyetlen előadó vagy zenekar sem ért el olyan magas összeget, mint most Sheeran – a korábbi csúcstartó a U2 volt a Joshua Tree turnéval.

A második helyre Taylor Swift került 2,88 millió eladott jeggyel világszerte, a harmadikon pedig Jay-Z és Beyoncé áll 2,16 millió jeggyel. Őket Pink, Bruno Mars, az Eagles, Justin Timberlake, Roger Waters, a U2 és a Rolling Stones követi – ebben a sorrendben.

Ed Sheeran a 2019-es Szigeten is fel fog lépni: a fesztiválra az ő nevét jelentették be elsőként, méghozzá a Sziget történetében minden eddiginél korábban, alig egy hónappal az idei fesztivál vége után. Sheeran első magyarországi koncertje iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a jegyvásárlási roham miatt a Sziget webshopja egy időre összeomlott.

Ne maradjon le semmiről!