R. Kelly lánya is szörnyetegnek tartja az apját

2019.01.11. 12:32

Néhány nappal azután, hogy bemutatták a Surviving R. Kelly (Túlélni R. Kelly-t) című hatrészes dokumentumfilm-sorozatot, az énekes lánya közleményben reagált az apját érintő vádakra, amelyek miatt épp a napokban indult nyomozás a híresség ellen.

Buku Abi (Joann Kelly) csütörtökön egy Instagram-sztoriban foglalt állást, amelynek mindjárt az elején leszögezte, hogy a szívéből szól, amikor ezeket a sorokat írja, és hogy napokra volt szüksége ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő szavakat.

R. Kelly lánya elnézést kért, hogy csak most vett erőt magán, illetve leszögezte, hogy az eddigi hallgatása sem az érdektelenségéből fakadt, sőt, éppen ellenkezőleg, valójában ez is egy megnyilvánulása volt annak, hogy mennyire megviselték az apja rémtettei.

Mint írja, évek óta nem látta az apját, nem is beszélnek egymással, és azért választotta a hallgatást, hogy a saját lelki állapotát védje, illetve hogy a saját gyógyulására fókuszáljon. Buku Abi anyja (aki szintén szerepel a dokumentumfilm-sorozatban) és testvérei szintén nem tartják vele a kapcsolatot, teljesen elhatárolódnak tőle.

A szörnyeteg, akivel szembe állítotok, az apám. Tisztában vagyok azzal, hogy ki és mi ő. Én is abban a házban nőttem fel

– írta Buku Abi, aki egyúttal azt is hangsúlyozta: teljes mértékben az áldozatok és azok családjai mellett áll.

Buku Abi
Buku Abi
Fotó: instagr.am

R. Kelly-t először egy videófelvétel alapján vádolták meg azzal, hogy egy tizenéves kislánnyal közösült. A felvétel a rendőrségre is eljutott, de Kellyt felmentették. Később kitudódott, hogy az énekes szinte szektás körülmények között, rabszolgaként tarthat fiatal nőket, akiket gyakorlatilag szextárgyakként használ. A 2017-es vádakról itt írtunk részletesebben. (via Rolling Stone)