Újabb neveket jelentett be a Kolorádó

2019.01.31. 12:47

Nem egészen egy héttel azután, hogy kiderült, ki lesz az idei Kolorádó első fellépője, újabb neveket jelentettek be a fesztivál szervezői. Az első magyarországi Kurt Vile-koncert híre egy Stereogum-cikkből szivárgott ki, majd annyira rövid idő alatt járt körbe a magyar rajongók között, hogy a Kolorádó hamarosan hivatalosan is megerősítette.

A Kolorádó szervezői csütörtökön azonban egy rakás újabb fellépőt jelentenek be, a meglepően hosszú felsorolást pedig a Stenken lehet először végigböngészni. Ahogy megtudtuk, a most beharangozott nevek nagyjából a teljes lineup 70 százalékát teszik ki, a későbbiekben újabb magyar és külföldi előadók bejelentése várható.

A Kurt Vile & The Violators  mellett a budai hegyekben koncertezik többek között a nigériai Femi Kuti, a legendás Fela Kuti legidősebb fia, Yves Tumor, aki a Safe in the Hands of Love című albumával ott volt szinte minden zenés évvégi listán, belga Cocaine Piss vagy a berlini Fenster.

Erős lesz az afrikai vonal is: jön a tanzániai Bamba Pana & Makaveli, az ugandai DJ-sztár, Kampire, valamint Deena Abdelwahed, aki a tunéziai undergroundból jutott el többek között a Boiler Roomig és Fever Ray 2017-es, Plunge című lemezéig.

A dj-ket a 2019-es Kolorádón olyan nevek képviselik, mint Ben UFO, Call Super, a francia Umwelt vagy épp Oliver Ho technólegenda Broken English Club projektje. A női mezőnyt a dán-orosz Anastasia Kirstensen, az Angliában befutó olasz Elena Colombi, illetve a berlini Tresor rezidense, a spanyol Reka erősítik.

A magyar előadók közül fellép például a Fran Palermo, a Middlemist Red, a Volkova Sisters, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Moog a tíz évvel ezelőtt megjelent, Razzmatazz Orfeum című lemezét fogja játszani, valamint lesznek olyan náluk kisebb, ám a Stenk-olvasók számára bizonyára ismerősen csengő nevek is, mint az Analog Balaton, a Mayberian Sanskülotts, a Berriloom and The Doom, a TPSRPRT vagy a Sex Riders. "Bőven merítettünk az idei Kikeltető mezőnyéből, és mivel hiszünk a tehetséggondozásban, nem száműzzük őket délutánonként a kicsi színpadokra, hanem Perrin és a Carson Coma például a nagyszínpadon lesz" – szellőztették meg a szervezők.

A 2019-es Kolorádót június 19. és 23. rendezik meg a Sztrilich Pál Cserkészparkban, ez a Budai-hegységben található, Adyliget közelében. A fesztiválra a 14900 forintos, kedvezményes árú bérletek február 17-ig kaphatók, amit 3500 forintért táborjeggyel egészíthetnek ki azok, akik sátorozni szeretnének.

Ne maradjon le semmiről!