Kiderült, több mint 10 éve illegálisan tartózkodik az USA-ban az egyik legismertebb atlantai rapper

2019.02.03. 22:54 Módosítva: 2019.02.04. 00:07

Az amerikai szövetségi bevándorlási és vámhatóság (ICE) ügynökei vasárnap Atlantában letartóztatták a 21 Savage néven ismert rappert, a bevándorlásiak azt állítják, valójában az Egyesült Királyságból származik, és több mint egy évtizede illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, írja a KnoxNews.

21

Legnagyobb sikere talán a Post Malone-nal közös száma, a Rockstar, ami megjelenése után a negyedik héten már vezette a listákat, és ez volt az a szám, amivel Post Malone először került fel az amerikai listák élére.

21 Savage, eredeti nevén Sha Yaa Bin Abraham-Joseph 2005-ben érkezett az USA-ba legálisan, de egy évvel később lejárt a vízuma, és onnantól kezdve jogellenesen tartózkodott az országban, mondta Bryan Cox, a bevándorlási hatóság szóvivője. Hozzátette, azon túl, hogy megsértette a szövetségi bevándorlási törvényt, Mr. Abraham-Joseph-et 2014 októberében kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért ítélték el Fulton megyében, Georgiában.

21 Savage, aki jelenleg is a bevándorlási hatóság őrizetében van Georgiában, régóta atlantai őslakosként beszél magáról. 

Augusztusban tartotta meg harmadszor az éves adakozását Georgia államban, ahol tanszereket adományozott diákoknak. A médiának ezzel kapcsolatban Abraham-Joseph akkor úgy nyilatkozott: az esemény lényege számára az, hogy visszaadhasson valamit annak a közösségnek, amiben felnőtt. 

A rapper a Billboard magazinnak is arról beszélt, hogy milyen fontos neki, hogy visszaadjon annak a közösségnek, ahonnan származik és hogy másokat is arra motiváljon, hogy ugyanígy tegyenek.

21 Savage ügyvédje, Dina LaPolt a TMZ-nek azt nyilatkozta:"Szorgosan fáradozunk azon, hogy Mr Abraham-Josephet kihozzuk a fogdából. Együttműködünk a hatóságokkal abban, hogy tisztázzunk az esetleges félreértéseket. Az ügyfelem nagyon sok fiatal számára példaképnek számít, főleg Atlantában, és aktívan részt vesz a közösség támogatásában, több programot hozott létre, ami a legszegényebb rétegek gyermekeinek tanítja, hogy hogyan kell a pénzzel bánni".

212

Source magazin például augusztusban számolt be a rappernek a "21 Savage Bank Account' nevű akciójáról, amikor a Get Schooled (Iskolázódj be) nevű szervezettel 21 hátrányos helyzetű gyereknek adtak 21 bankszámlát, rajta 1000-1000 dollárral, és ellátták őket hasznos ismeretekkel arról, hogy mibe érdemes az ékszereken kívül pénzt fektetni ahhoz, hogy valóban gyarapítsák vagyonukat, illetve hogyan kell spórolni. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@21savage is doing something absolutely amazing. I can't wait for you to see it.

Ellen (@theellenshow) által megosztott bejegyzés,

A rapper egyébként nem Angliából érkezett az USA-ba 2005-ben, hanem az egykori brit gyarmat Dominikáról, a Karib-tengerről.