A Spongyabob alkotójáról is megemlékeztek a Super Bowl szünetében

2019.02.04. 03:09 Módosítva: 2019.02.04. 03:09

A Super Bowl nem csak sport- és médiaszempontból világszintű esemény, hanem azért is, mert minden évben óriási felhajtás van akörül, hogy melyik előadó vagy zenekar lép fel a szünetben. Az elmúlt években a halftime show sajnos mindig irtózatosan unalmas volt, és sajnos ez a sorozat a Maroon 5 koncertjével sem szakadt meg.

Azt azért tudni kell, hogy idén elég nehéz dolga volt a szervező NFL-nek, mert a Colin Kaepernick által kirobbantott tüntetéshullám miatt közéleti szereplők, zenészek és celebek tucatjai szólították fel a szórakoztatóipart arra, hogy bojkottálja a fellépést. Így hiába volt az idei döntő a hiphop fellegvárának számító Atlantában, végül a Maroon 5 lépett fel Travis Scott és Big Boi közreműködésével.

A Maroon 5 hiába számít rockzenekarnak papíron, gyakorlatilag az egész Adam Levine énekesről szól, aki egy ideje az amerikai The Voice egyik mentora. A számaik viszont olyan messze vannak a klasszikus rockzenétől, mint a Buffalo Bills a Super Bowltól. Ettől függetlenül még kijöhetett volna egy egész látványos show, mint például 2015-ben Katy Perry cápás koncertje, de helyette csak Adam Levine egotripjét élvezhették a nézők. De legalább rövid volt.

A zenekar egy hatalmas M formájú színpadon játszott, és a meglepően rövid koncerten a legismertebb számaik nagy részét lenyomták. Megvolt a This Love, a Moves Like Jagger, a Harder to Breathe, a Girls Like You (a Super Bowlt bojkottáló Cardi B nélkül), a She Will Loved és a Sugar című szám is. A két közreműködő, Travis Scott és Big Boi egy-egy számmal (Sicko Mode és The Way You Move) ugrottak be, és voltaképpen ez a két beugrás jelentett csak némi izgalmat azon kívül, hogy Levine cserélgette a melegítőit, majd a végén félmeztelenre vetkőzött.

Travis Scott egy látványos digitális meteorral érkezett a színpadra, miközben bejátszottak egy jelenetet a Spongyabob Kockanadrág c. rajzfilmsorozatból, amelynek alkotója tavaly hunyt el. Big Boi pedig egy Cadillackel, hatalmas bundában érkezett meg, amitől legalább pár percre nem volt pojácaszaga az egész előadásnak.

Sajnos tényleg azt kell mondani, hogy jöhetett itt az utóbbi években Justin Timberlake, a Coldplay vagy éppen Katy Perry, valahogy nem tudott senki igazán látványosat összehozni a szünetben, kivéve talán Beyoncét 2013-ban és Lady Gagát 2017-ben.

Kár érte, mert alapból a mérkőzés is állati unalmas volt a félidőig. Viszont legalább 150 drónnal csinálták a látványt a műsor alatt, ami abszolút rekord.