Itt vannak az idei Bánkitó első fellépői

2019.02.11. 13:22

Megérkeztek az első fellépők nevei az idei Bánkitó Fesztiválra, amelyet július 10. és 13. között tartanak. Egy sereg magyar zenekar mellett idén fellép egy Grammy-díjas kanadai formáció, illetve Svédország jelenleg legizgalmasabb punkzenekara is.

A legnagyobb név idén kétségtelenül a kanadai Bob Moses, a kanadai duó egyik számának a remixéért már kapott egy Grammyt (és korábban egy jelöltést is). A zenéjüket leginkább az alternatív és az elektronikus zene közös halmaza környékén kell keresni, és annyira jól megy nekik a szekér, hogy az elmúlt években egyszerre járták meg a legnagyobb elektronikus zenei fesztiválokat és klubokat (Ultra, Fabric, Sonar) és mainstream zenei rendezvényeket (Coachella, Bonnaroo, Lollapalooza).

A másik nagy név a nemzetközi szaksajtó által körberajongott (itt van például a Fader és a Noisey lelkendező cikke a zenekarról) Viagra Boys. A svéd punkzenekar elsőre inkább valami poénnak tűnik inkább, aztán az ember rájön arra, hogy ez pont az a fajta vicc, amit jó sokáig lehet mesélni. Érdemes róluk tudni, hogy szeretnek egy teniszpálya közepén fellépni, miközben meccs van.

A magyar zenekarok közül érdekesség, hogy a 2017-ben feltűnően kaotikus, már-már anarchiába fulladó koncertet adó Gustave Tiger rögtön a nagy színpadon tér vissza. Ismét fellép a Fran Palermo és a Middlemist Red, akik egymás számait is előadják majd, illetve szintén a nagy színpadon játszik az Analog Balaton,.

A Bánkitón idén egy új színpad is debütál kifejezetten 30-40 perces koncertekre optimalizálva. Egyébként a bejelentett nevek között van még a Carson Coma, a Deep Glaze, a Panel Surfers, Szabó Benedek és a Galaxisok és a Freakin' Disco is.

A következő napokban további nevek érkeznek a fesztiválra, hiszen ezek csak az első bejelentett fellépők. A fesztiválra kedvezményes árú bérleteket március 21-ig lehet venni, hétfőtől pedig megvásárolhatók a napijegyek is.

Ne maradjon le semmiről!