Súlyos szexuális zaklatással vádjával letartóztatták R. Kellyt

2019.02.22. 20:04 Módosítva: 2019.02.22. 22:43

Tízrendbeli súlyos szexuális zaklatással vádolják R. Kelly amerikai r&b énekest, írja a forrásaira hivatkozva a TMZ. A vádakat a Cook megyei állami ügyész állította össze. Illinois államban a súlyos szexuális zaklatásért vádpontonként 3-7 év börtönbüntetés járhat.

Az énekes péntek este fel is adta magát a Chicagói rendőrségen, letartóztatták, 

szombaton viszont már szabadlábra is kerülhet, akkor lesz az első óvadéki tárgyalása - írja a Buzzfeed.

A TMZ információi szerint négy áldozatról van szó a vádban, 13 és 16 év közötti lányokról. A portál szerint legalább egy tucat áldozat beszélt egy esküdtszékkel, mielőtt a vádemelésig eljutottak. Ottani idő szerint a vád még pénteken kérni fogja R. Kelly letartóztatását.

R. Kelly-t többször vádolták meg szexuális zaklatással, a kétezres évek elején perre is került sor, de 2008-ban felmentették. Akkor a vád egyik legfőbb bizonyítéka egy videófelvétel volt, amin egy Kellyre hasonlító férfi egy kiskorúval szexelt.

2017-ben jelentek meg először hírek arról, hogy az énekes szektaszerűen, rabszolgaként tarthat fiatal nőket az otthonaiban. 2019 elején pedig megjelent a hatrészes Surviving R. Kelly című dokumentumfilm, amiben az énekes állítólagos szexuális zaklatásának áldozatai beszéltek a nyilvánosság előtt.

Még 2019-ben a vád birtokába került egy videófelvétel, amin szintén egy, az énekesre nagyon hasonlító férfi szerepel, ahogy egy állítása szerint 14 éves lánnyal közösül. Michael Avenatti ügyvéd szerint egyelőre még nem ismert, hogy mikor készült a felvétel, de az biztos, hogy még a videón látható történések nem évültek el.