Még idén új lemezzel jön a Middlemist Red

press photo '19 MMR by Komróczki Diána
2019.03.04. 16:30

Még idén ősszel új nagylemezzel jelentkezik a Middlemist Red, a készülő harmadik albumhoz pedig hétfőn befutott az első, The Beginning of a New Train of Thought című single, amit a zenekar klippel együtt lő bele az internetbe. A videó a Stenken látható először.

A Middlemist Red a megjelenés kapcsán elmondta, hogy az egész készülő albumnál fontos szempont volt, hogy a produceri munkát a zenekar végezheti, és hogy a tagok többféle hangszerben is gondolkozzanak, nem csak a saját hangszereiken.

Az új számban így Nóvé Soma basszusgitározik, Deli Soma pedig szintetizátorozik. A számot Gál Máté rögzítette és mixelte, illetve az a Christian Wright (Abbey Road Studios) maszterelte, aki korábban olyan előadók anyagain dolgozott, mint a Radiohead, a Franz Ferdinand, Björk, Ed Sheeran vagy a Soft Hair.

A dal klipjét itt lehet először megnézni:

A klipet Hódi Levente (rendező) és Tóth Fabó (operatőr) vezette Ockto Studio készítette. A videó a Kőbányai Szent László Gimnáziumban forgott, ahol a diákok segítségét is felajánlották a stábnak. Az alkotók nevében a rendező, Hódi Levente ezt mesélte a klipről:

A srácok szerették volna ha a klip története kapcsolódik a szám dalszövegéhez. Tóth Fabóval, a klip operatőrével, erre hoztunk ötleteket, amikben a hangsúly minden esetben az emberi kapcsolatokon és érzelmeik, motivációik bizonytalanságán volt. A végleges ötletet egy este alatt forgattuk le, átlag 10 percünk volt egy képre, de a közel harminc fős csapat nagyon jól bírta a tempót. Tóth Fabóval ez az első klipünk amit újonnan alakult stúdiónk, az Ockto gondozásában készítettünk, és nagyon örülünk hogy rögtön egy ilyen színvonalas munkával indíthatjuk a megjelenésünket.

A Middlemist Red március 14-én, jövő csütörtökön, élőben is előadja majd a dalt az A38 Hajón. A zenekar ezután Szegeden koncertezik a Zombie Girlfrienddel, később Pécsen játszanak a Kaktus és a Panel Surfers társaságában, majd Debrecenbe, később pedig Erdélybe mennek.

Az Index 2015-ös Middlemist Red-filmjét itt lehet megnézni.

Borítókép: Komróczki Diána 

Ne maradjon le semmiről!