Bejelentették az idei Művészetek Völgye első fellépőit

2019.03.04. 11:35

Ugyan az idei Művészetek Völgye pontos programja még nem publikus, a szervezők hétfőn két külföldi fellépőt is bejelentettek a 2019-ben is Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden megrendezett fesztiválra.

A 2019-es Művészetek Völgyén fellép a Temesváron született, de Németországban élő Alice Francis és csapata, akik korábban olyan nevekkel osztoztak a színpadon, mint Alicia Keys, Erikah Badu vagy a Public Enemy. Július 20-án, szombaton, este fél 9-kor lépnek fel a Művészetek Völgye Panoráma színpadán.

A másik külföldi fellépő az Amber Run nevű brit trió lesz. A nottinghami zenekar csak 2012-ben alakult, de 2013 nyarán már a Reading fesztivál BBC Introducing színpadán játszottak, ráadásul ez volt a negyedik koncertjük. Azóta két nagylemezt hoztak ki, július 25-én, csütörtökön lépnek majd fel a Művészetek Völgyében, este fél kilenctől.

Közben a Művészetek Völgye idén újabb lépéseket tesz a környezettudatosság felé: még több szelektív hulladékgyűjtőt helyeznek el mindhárom településen, bevezetik a repoharakat, a látogatókat pedig arra biztatják, hogy bátran hozzanak magukkal saját poharakat, tányérokat, evőeszközöket, és kérjék azokba az ételeket vagy italokat.

Azért annak sem kell magát rosszul éreznie, aki esetleg nem hoz magával ilyesmiket, mert a fesztivál vendéglátóhelyein cukornádból készült tányérokat, tálcákat és kukoricából készült evőeszközöket használnak majd, amiket a fesztivál végén Keszthelyen fognak komposztálni.

Közben a Művészetek Völgye médiacsapata a fesztivál ideje alatt egyhetes fotós-videós tábort rendez a vigándpetendi művelődési házban, ahol gyakorlati workshopok, profi eszközök, oktatók és mentorok segítik majd a munkát. Ez lesz az első ilyen alkalom, itt lehet jelentkezni.

Az idei Művészetek Völgyét július 19. és 28 között rendezik meg, tavaly ebben a cikkünkben foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat a fesztiválról.

Ne maradjon le semmiről!