Mégsem bojkottálja Michael Jackson számait a norvég közrádió

2019.03.05. 20:46 Módosítva: 2019.03.06. 09:28

Jó szándékúnak, de hibásnak nevezte a norvég közmédia azt a döntést, amelynek értelmében két héten át bojkottálták volna Michael Jackson számait a közrádió három csatornáján.

Az MTI híre szerint az NRK közmédia vezérigazgatója, Thor Gjermund Eriksen kedden azt nyilatkozta: különbséget kell tenni művészet és művészek között, az NRK pedig nem keltheti azt a látszatot, hogy állást foglalt Michael Jackson bűnösségét illetően.

Ahogy korábban írtuk, a norvég közmédia a Leaving Neverland című dokumentumfilm miatt döntött az ideiglenes bojkott mellett. A négyórás filmben a 2009-ben elhunyt popsztár állítólagos zaklatásának két, mára felnőtt áldozata beszél arról, mit éltek át gyerekként az énekes Neverland névre keresztelt birtokán.

Az NRK zenei vezetője, Knut Henrik Ytre-Arne korábban azt mondta: „Michael Jacksonnak óriási hatása volt a popkultúrára, a nagyközönség körében kedvelt, fontos művész, ezért meglehetősen nehéz lenne zenéjét teljesen kitiltani.”

A BBC Radio 2 szintén bojkottálja Jackson számait, utoljára február 23-án ment le szám az énekestől. Közben a dokumentumfilm miatt a Jackson-hagyaték kezelői százmillió dolláros (azaz mintegy 28 milliárd forintos) kártérítést követelnek az HBO-tól.  • Hírek
  • Hírek