Összeeresztették a legnagyobb punkokat, erre majdnem összeverekedtek

2019.03.08. 16:06

Az Epix csatorna Hollywoodban mutatta be új, Punk című dokumentumfilm-sorozatát, és azt gondolták, ehhez jó ötlet egy asztalhoz ültetni a műfaj legnagyobb alakjait. És ha úgy vesszük, tényleg jó ötlet volt, legalábbis eléggé punk volt, amikor majdnem egymás torkának mentek némi anyázás után.

A bemutatón John Lydonon, azaz a Sex Pistols énekesén, Johnny Rottenen és a Ramones-os Marky Ramone-on kívül Henry Rollins (Black Flag), Duff McKagan (Guns N' Roses), Donita Sparks (L7) és a sorozat producere volt jelen, és elvileg a punk műfaj örökségéről szólt a beszélgetés.

Lydon először még Henry Rollinshoz fordult: "Henry, mi még sosem találkoztunk, ugye? Mondtál te hülyeségeket, de mondtál nagyon jó dolgokat is." Mire Rollins közölte: "Te meg egy csomó külvárosi gazdag kölyöknek nevezted a Black Flaget. Le akartuk tépni a füledet." Lydon erre azt felelte: "Igen, ezt mondtam, mert kurvára nem tetszett a zene. Baromi unalmas volt."

Lydon később régi riválisához, Marky Ramone-hoz fordult, hogy a képébe vágja, "te nem is vagy igazi Ramone" (Marky csak az együttes alapítása után pár évvel csatlakozott az együtteshez). "De megcsináltam a Blank Generation lemezt Richard Hell-lel, akinek ti is lenyúltátok az imidzsét. Mindnyájan úgy akartatok kinézni, mint Richard Hell. Ez minden, amit tudtok" - utalt Ramone a punk egyik alapítójára, az elsőre, aki tarajként hordta a haját, és biztosítótűkkel teli ruhákat vett fel. "A nagy sztár meg Sid Vicious volt" - tette hozzá.

Mire Lydon azzal vágott vissza:

Így van, ő volt. Ő volt az olyan idióta kamu seggfejek sztárja, mint amilyenek ti vagytok. Jó drogozást, és legyen vele kurva boldog halálotok."

Lydon aztán már kiabálva folytatta: "A punk zene számomra megerősítés volt, annak a megerősítése, hogy meg tudjuk változtatni az életünket a zenével, és komolyan gondoltuk, amiket mondtunk, meg ahogy a politikai rendszert támadtuk.

Ez a hülye pöcs meg csak a drogokkal foglalkozott."

Ramone erre azt felelte: "Beszélhetsz te, de neked mindig is csak a szád járt, semmit nem tettél." Lydon erre felpattant a helyéről, és táncolva kiabálta: "Helló, Johnny Rotten nem csinált semmit, csak a szája járt? Nézzenek csak rád, úgy nézel ki, mint valami heavy metálos selejt."

Végül az egyik moderátor ültette vissza a helyére Lydont. "Na, hát ez kurvára punk rock volt" - nyugtázta a vitát Donita Sparks.

A színvonalas beszélgetés részeinek leirata és további videók láthatóak a Rolling Stone oldalán.

Ne maradjon le semmiről!