Lebontják Jacko szobrát, és visszavonnak egy Simpsons-részt is miatta

2019.03.08. 12:19

Az újra előkerült pedofilvádak hatására eltávolították Michael Jackson szobrát a Brit Nemzeti Focimúzeumból, a Simpson család című rajzfilmsorozat producere pedig közölte: többé nem sugározzák azt a részt, amelyben Michael Jackson szinkronizálta az egyik figurát.

stark-raving-dad.png

A napokban bemutatott, Leaving Neverland című dokumentumfilm miatt újra egyre több szó esik a Michael Jackson elleni pedofilvádakról; a filmben két férfi vall arról, mi mindent csinált velük állítólag gyerekkorukban a popsztár.

Ezért távolították el a manchesteri focimúzeumból is Jackson szobrát, amely 2014 óta volt része a kiállításnak. A gipszből és gyantából készült szobor 2011-ben készült, akkor a Fulham focicsapat stadionjában volt kiállítva, mivel a csapat akkori tulajdonosa, Mohamed Al Fayed az énekes barátja volt, és el is hívta egyszer a stadionba Jackót egy meccsre, 1999-ben.

A manchesteri múzeum szóvivője ugyanakkor nem kötötte össze a vádakat és a szobor eltávolítását, csak arról beszélt, a múzeumban az elmúlt hónapokban több átalakítás is volt, hogy "jobban tudják képviselni azokat a történeteket, amelyeket el szeretnének mondani" - írja a CNN.

A Simpson család producere ugyanakkor teljesen egyértelművé tette, miért vonják vissza a Stark Raving Dad (Ki őrült, ki nem) című sorozatepizódot, amelyben Michael Jackson egy elmegyógyintézet lakóját szinkronizálta.  James L. Brooks közölte: a dokumentumfilm "bizonyítékot szolgáltatott" a pedofíliára, ezért döntöttek így kollégáival együtt - írja a Wall Street Journal nyomán a Hvg.hu.

Korábban a BBC2 rádió és világszerte több más rádióadó is bejelentette: a jövőben bojkottálják Jackson dalait.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport