Prostituáltakat szerzett befektetőknek a k-pop szupersztárja

2019.03.11. 13:31

A Bigbang nevű dél-koreai fiúbanda egyik tagját, az önállóan is popkarriert befutó Seungrit (született: Li Szunghjon) azzal vádolják, hogy nőket futtatott a tulajdonában álló szöuli klubban, írja a Variety. A férfit őrizetbe vették.

Seungri tagadja a vádakat, de hétfőn bejelentette, hogy azonnal visszavonul, hogy megvédje a bandáját, és az azt menedzselő koreai popkonglomerátumot, a YG Entertainmentet. A YG részvényei 14 százalékot zuhantak a hír napján.

A 28 éves Seungrit pár hónappal korábban azzal vádolták, hogy az általa vezetett klubban kábítószert árulnak, és a személyzet kábítószer hatása alatt álló nőket bocsájt a VIP vendégek kérésére. Az énekes tagadta a vádakat, de február végén nyilvánosságra került több sms is, néhány 2015-ből, amikben Seungri és három másik férfi prostituáltak és különböző befektetők kapcsolatáról beszélgetnek.

Az énekes az sms-eket megjelentető újságírót hazugsággal vádolta, de közben az oszakai és jakartai koncertjét is lemondták.

Tavaly októberben a YG Entertainment és a Netflix bejelentett egy olyan közös gyártású műsort, amiben Seungri is szerepelt. A Future Strategy Office egy olyan irodáról szólt, ahova a YG száműzte a legproblémásabb klienseit, hogy az irodai munka során bebizonyíthassák, méltóak arra, hogy a cégnél maradjanak.

Egyes koreai források szerint Seungri útlevelét elkobozták, mások azt írják, hogy a YG nagy mennyiségű dokumentumot semmisített meg az utóbbi napokban, bár a vállalat tagadja, hogy ezek bizonyítékok lettek volna.

Seungri a vád szerint három év börtönt is kaphat.

Ne maradjon le semmiről!