Joss Stone Észak-Koreában koncertezett

2019.03.14. 12:16

Fellépett Észak-Koreában Joss Stone brit énekesnő, írja a BBC. Stone a fővárosban, Phenjanban, lépett fel egy bárban, ahol egy koreai népdalt is előadott. Stone nemcsak a fellépés erejéig maradt a városban, hanem alaposan körül is nézett a sztálinista diktatúra központjában. Minderről részletes beszámolót láthatunk Simon Cockerell Instáján, ő volt az, aki segített Stone-nak bejutni az országba. Cockerell cége, a Koryo Tours ugyanis észak-koreai utak szervezésével foglalkozik nyugati turisták számára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A bit closer up. @jossstone bringing a bit of reggae to #pyongyang #northkorea #livefromnorthkorea with @koryotours #koryotours

Simon Cockerell (@simonkoryo) által megosztott bejegyzés,

A fellépés része volt Joss Stone világkörüli turnéjának, ami tényleg világ körüli, ugyanis a popsztár elhatározta, hogy a világ összes országában fellép. Észak-Korea mellett olyan helyeken járt már, mint Szíria vagy Irak. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

On the Pyongyang Metro with @jossstone practicing singing the Korean folk song ‘Arirang’ with one of the local guides #Pyongyang #northkorea #livefromnorthkorea

Simon Cockerell (@simonkoryo) által megosztott bejegyzés,

Stone azért utazhatott be a világtól elzárt diktatúrába, mert brit és nem amerikai állampolgár. Amerikaiak nem utazhatnak Észak-Koreába tekintettel arra, hogy az amerikai hatóságok szerint nagy a kockázata annak, hogy letartóztatják és fogva tartják őket.