Senki sem hirdetheti a fehér faj felsőbbrendűségét Új-Zélandon

2019.03.20. 09:28

Phil Anselmo, a metáltörténelem egyik legőszintébben kőkemény zenekarának, a Panterának az énekese 2016-ban egy koncertfelvétel tanúsága szerint náci karlendítéssel és White Power felkiáltással búcsúzott a közönségétől. Utána persze próbált szépíteni a dolgon, az egyik verzió white wine-t mondott, egy másik szerint az első sorból ketten folyamatosan beszóltak nekik, és direkt valami fájóan tuskó dolgot akart mondani nekik - kár, hogy a magyarázatok hitelét aláássa, hogy 1995-ben is megvolt már neki ez a white power-kör, szóval hagyjuk már. Azóta egyébként elnézést kért egy nyílt levélben, de ugye ha van olyan fogkrém, amit a tubusba nem lehet visszadugni, az ez.

Anselmo és zenekara, a Philip Anselmo And The Illegals Christchurchben lépet volna fel március 26-án, majd Aucklandben 27-én, de a koncerteknek helyt adó klubok sietve lemondták mindkét fellépést, mondván ő aztán nem fognak teret adni ilyen white power marhaságoknak. A christchurchi bulit először áttették egy másik helyre, de ott sem kellett, az aucklandit a Facebookon mondták le.

A turnét szervező cég képviselője azt nyilatkozta, hogy nagyon nehéz időket él meg Új-Zéland éppen, az 50 halálos áldozatot követelő christchurchi tömegmészárlás fényében pedig sok mindent felül kell vizsgálni. "Elég a gyűlölködésből, a kirekesztésből. Phil 2016-os és korábbi kijelentéseire nincs sem mentség, sem bocsánat." Egy másik metálzenekar christchurchi fellépését is le kellett mondani, a Slayerét, aminek a rajongók nagyon nem örülnek, mert a zenekar utolsó turnéjáról van szó.