Élő videóban fenyegetőzött öngyilkossággal az East 17 volt énekese, ezért őrizetbe vették

2019.03.22. 19:20

Letartóztatták Brian Harveyt, a kilencvenes évek East 17 nevű fiúbandájának volt tagját, mert élő videóban fenyegetőzött azzal, hogy beszélni akar Theresa May-jel, ha pedig a miniszterelnök továbbra is ignorálja, akkor megöli magát, írja a The Guardian.

A rendőrségre csütörtök este érkezett a bejelentés, ki is mentek Harvey londoni házához. A volt énekest kórházba vitték, ahol előbb pszichológus vizsgálta meg, utána őrizetbe is vették, a rendőrség szerint ott is marad egy ideig.

Harvey a videókban arról beszélt, hogy elég rosszul áll pénzügyileg, annak ellenére, hogy a bandával a kilencvenes években mennyire sikeresek voltak, mentálisan lerobbant, depressziós, és felszólította Theresa May miniszterelnököt, hogy foglalkozzanak azokkal, akik mentális problémákkal küzdenek.

Beszélni akarok a miniszterelnökkel. És minél hamarabb. Ha nem, akkor vér fog tapadni a kezeitekhez. Szerintem nagyon jól tudjátok, miről beszélek. Többé nem leszek félresöpörve. Többé ne mellőzzetek, ha csak nem akarjátok, hogy még egy celeb meghaljon. Mert ez elég könnyen megtörténhet

– mondja a Youtube-on (egyelőre még) elérhető videóban.

Brian Harveyt 2005-ben krónikus depresszióval diagnosztizálták, öngyilkossági kísérletet követett el. A csapatból azért rakták ki 1997-ben, mert egy rádióműsorban azzal dicsekedett, hogy 12 extasyt tud megenni egy éjszaka alatt.

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.