Ismét az egyik legjobb fesztiválnak választották a debreceni Campust

2019.03.28. 14:11

A debreceni Campus fesztivált 2017 után második alkalommal választották be a legrangosabb fesztiválok közé. Az elismerést az európai fesztiválokat minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) osztotta ki Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiváljának. A Campus évről-évre rátesz egy lapáttal az előzőre, 2018-ban már 108 ezren szórakoztak a rendezvényen. Az idei lesz a 12. Campus, a helyszín változatlanul a debreceni Nagyerdő a Nagyerdei Stadionnal, a Nagyerdei Víztoronnyal és impozáns környezetével.

Az idei bulit július 17-21 között rendezik, ezúttal hetven helyszínen, olyan külföldi előadókkal, mint a Limp Bizkit, Alan Walker, Willy William és a Delinquent Habits, valamint Nora En Pure. Ami a hazai kínálatot illeti, a hazai pályát semmi pénzért ki nem hagyó, idén 30. éves Tankcsapda (amióta van Campus, illetve annak elődje, a Vekeri fesztivál, soha nem mondtak nemet a szervezőknek), a 15 éves jubileumát ünneplő Halott Pénz és Road, Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, Rúzsa Magdolna, a Punnany Massif, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company és a Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató nyolc résztvevője is látható lesz a rekordszámú, több mint háromszáz hazai fellépő között.

A Limp Bizkitet nagyon nem kell bemutatni a hazai rajongóknak sem, nu metal, baseballsapka, ugrálás, rövidgatyás énekes, energikus fellépés, gitáros papírvödörrel a fején. Tavaly a Volt fesztiválon voltak, most keletre jönnek, jól teszik. A nagyszínpados eklektika jegyében a nu metal mellé érkezik egy francia DJ/producer, Willy William, akit azok, akiket az ilyen zene érdekel, leginkább a több mint 446 millió megtekintés felett járó, Ego című száma miatt ismernek. Pályafutása alatt olyan előadókkal jegyzett közös számokat, mint David Guetta, Cris Crab, J Balvin vagy Jason Derulo. A Seafret nevű brit duó zenéje állítólag rockzenei hatásokat is tartalmaz, aki nem hiszi, nézze meg őket a Campuson. Ők 2015-ben váltak ismertté, Oceans című daluk klipjének főszereplője a Trónok harca Arya Starkja, azaz Maisie Williams.

Nora En Pure dél-afrikai DJ, is ott lesz az idei Campus Fesztiválon, ő indie dance és deep house műfajokat kever sikerrel: 2010-ben majd' szétszedték Daniel Portman Khaweri című dalának remixe miatt, de pozitív értelemben. Alan Walker a harmadik nemzetközi DJ, aki az idei Campuson tekergeti majd a bakelitet, vagy dugdossa az USB-portba a pendrive-ot. Ő 2015-ben, Faded című slágerével zúzta meg a világot, ami azóta már több mint 2,2 milliárd megtekintésnél jár, ami meg ugye, sok. Ő is sokat kollaborált, Kygo, Sia, Noah Cyrus, a Coldplay és Avicii is beszállt mellé annak idején. És most váltsunk, DJ-k után hiphop egyenesen Los Angelesből, a nevük Delinquent Habits, és ha ismerős, nem csoda: már hatodjára lépnek fel Magyarországon, de először a Campuson.

A Campus Fesztivál részletes programja a www.campusfesztival.hu oldalon olvasható. Kedvezményes jegyelővétel: 2019. július 10-ig ugyanott.