A világ egyik legnépszerűbb fesztiválján egy reklámfigura DJ-zett a nagyszínpadon

2019.04.01. 09:05

A 80 ezer főt is befogadni képes Ultra Music Festival Miamiban leginkább amiatt ismert, hogy ez az esemény az év csúcspontja azoknak, akik rajonganak az EDM-ért, vagyis a lakossági elektronikus zenéért, mint David Guetta, Nicky Romero vagy a csávók a Swedish House Mafiából. A műfajt rengeteg kritika éri, hogy egyre inkább a reklámról, a marketingről és a brandingről szól, nem pedig a zenéről, és ezt az állítást csak alátámasztotta, hogy a hétvégi eseményen a nagyszínpad meglepetésvendége nem valami sztár DJ volt, hanem a Kentucky Fried Chicken reklámfigurája.

Pénteken többek között a Balaton Soundon is fellépő Tiesto és Marshmello szettje lett volna a főműsor a nagyszínpadon, azonban előttük mindenki őszinte megdöbbenésére egy másik ismert figura lépett a keverők mögé. Colonel Sanders, a KFC gyorsétterem-vállalat reklámfigurája. Pontosabban valaki Colonel Sandersnek öltözve, hiszen a csirkés ezredes már elég rég meghalt.

Az esetről videó is készült, ami tényleg annyira kellemetlen, hogy nézni is rossz. DJ KFC folyamatosan csirkés poénokat nyomott valami generikus elektronikus zenére, a háttérben vizuálként a cég szlogenje villogott, és hiába próbálta felrázni a közönséget, az emberek olyan látványosan ignorálták minden idők legkellemetlenebb DJ szettjét, hogy kicsit talán sajnáljuk is azt a szerencsétlent, aki bevállalta, hogy valamennyi pénzért hülyét csinál magából a nagyszínpadon.

Nem csak a közönség, hanem az EDM színtér ismert szereplői is kiakadtak azon, hogy az Ultra Festival szervezői gyakorlatilag reklámidőként értékesítették a nagyszínpad egyik programját. Marshmello bénának hívta Twitteren DJ KFC-t, és azt is írta, hogy szerinte bőven vannak olyanok, akik jobban megérdemelnének egy nagyszínpados fellépést. Alison Wonderland pedig amiatt panaszkodott, hogy ezzel a húzással elértéktelenítik a hivatásukat.

Maga a fesztivál egyébként idén sem múlt el balhé nélkül, több ezer ember a helyszínen ragadt, miután nem érkeztek meg időben a transzportbuszok, illetve egy alkalommal kigyulladtak a környék pálmafái is a rendszeres tűzijátékozás miatt.

Ne maradjon le semmiről!