Magyar előadó vádolja plágiummal Enrique Iglesiasékat

2019.04.30. 14:19

Itt az újabb magyar plágiumbotrány: Jolly Sandro, azaz Tarcsi Zoltán lopással gyanúsítja Enrique Iglesiast és norvég kollégáját, Matomát, vagyis az I Don't Dance (Without You) előadóit.

Jolly és ügyvédje, Kovács Zoltán a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában fejtette ki, hogy Iglesias 2018-as dala mennyire hasonlít az ő 2017 tavaszán megjelent Bűbáj és csáberő című számához. Elmondták: szakértői testülethez fordultak, jelenleg az ő állásfoglalásukra várnak.

Jolly arról is beszélt: megtiszteltetésnek érzi, hogy Enrique Iglesiasék az ő dalát dolgozták fel, ezért nem csak a pénz motiválja az ügyben, hanem hogy az ő neve is ott legyen a sláger szerzői között, ami – úgy érzi – újabb kapukat nyithat meg a karrierjében.

"Végre egy világsláger ami magyar előadótól származik csak éppen elfelejtettek engedélyt kérni tőlem a dal előadói, ez esetben: Enrique Iglessias és társelőadója Matoma. Sajos ez esetben kénytelen voltam megtenni a jogi lépéseket az ügyvédem tanácsára, hiszen súlyos összegek folynak be egy világsláger után" – írta Jolly már egy múlt csütörtöki Facebook-posztjában is.

Jolly videón is érzékeltette a hasonlóságokat:

Közzétette: Zoltán Tarcsi – 2019. április 25., csütörtök

Jolly az ügyre nemrég egy újabb poszttal reagált. Kedves utálóim! Annyi mindenem van még amin majd örjönghettek.... Csak legyetek türelemmel" – üzente a bejegyzésben. Tűkön ülve várjuk a fejleményeket.

Ne maradjon le semmiről!