Rekordot döntött Drake a Billboard Music Awardson

2019.05.02. 11:32

Taylor Swift rekordját megdöntve 12 kategóriában nyert díjat Drake kanadai rapper a Billboard Music Awards díjátadó gáláján Las Vegasban, írja az MTI. Drake hazavihette az elismerést többek között a legjobb előadó, a legjobb férfi előadó, a legtöbb dalt eladó művész, a legjobb rapper és a Billboard 200-as lista legjobb albuma kategóriában. Az amerikai rapper ezekkel együtt már összesen 27 Billboard díjat nyert, Taylor Swift 23-mal tartotta a rekordot eddig.

A gála másik nagy esélyese Cardi B volt, akit idén a legtöbb kategóriában jelölték. 21 díjra volt esélyes, végül hatot vihetett haza, köztük a Maroon 5 zenekarral közösen készített Girls Like You című dalért a TOP Hot 100 dal kategória legjobbjának járó díjat. "Emlékszem, amikor a Maroon 5 felkért, hogy csináljuk meg a dalt. Azt gondoltam: haver, öt hónapos terhes vagyok, levegőt sem kapok! De ez a dal fantasztikus és tudtam, hogy siker lesz" - mondta beszédében.

Mariah Carey-t zenei pályáját elismerő Icon díjjal tüntették ki, melynek korábbi díjazottjai között található Janet Jackson, Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince, Jennifer Lopez, Celine Dion és Cher is. A legjobb rockelőadó kategória nyertese az Imagine Dragons énekese, Dan Reynolds beszédében az LMBTQ fiatalokon végzett terápiák veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A koreai BTS két díjat is hazavihetett: a közösségi oldalakon legtöbbet emlegetett művész, vagyis a social artist és a legjobb csapat kategóriájában is győzedelmeskedett, az utóbbiban maga mögé utasította a Maroon 5-ot, az Imagine Dragonst és Dan + Shay-t is.

A legjobb új előadó a Juice WRLD, a legjobb R&B előadó Ella Mai, a legjobb latin művész Ozuna lett. A legjobb turné kategóriájának nyertese Ed Sheeran, a legjobb női előadó Ariana Grande, a legjobb country művész Luke Combs lett. 

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Megtakarítás