Komoly tömegjelenetek voltak Majka veszprémi koncertjén

2019.05.14. 09:15 Módosítva: 2019.05.14. 12:51

Majka szombaton ingyenes koncertet adott Veszprémben a Gizella Napokon, és az esemény annyi embert megmozgatott, hogy jóval többen érkeztek a helyszínre, mint amennyien biztonságosan elfértek volna. A szervezők ezért másfél órával a koncert előtt úgy döntöttek, hogy senkit nem engednek be, de már előtte is csak kisebb csoportokban juthattak be a nézők – írja a Bors. A rapper aznapi Instagram-posztja alatt egyes kommentelők azt állítják, hogy nem nyolckor, hanem 10 perccel a koncert előtt volt a lezárás, de tény, hogy sokan lemaradtak a koncertről. 

Amikor közölte a rendőr, hogy még kétszáz ember bemehet, simán bejutottunk volna, erre elindult a hátsó sorból, oldalról a nyomás, konkrétan halálfélelmem volt, a gyerek a kezemet fogta, nyomott a tömeg innen, onnan. Hát, ennyit nem ér egy koncert sem, most egy darabig az ilyet kihagyjuk

– idéz a lap egy édesanyát.  

A Bors szerint az Óváros tér egyes számítások szerint körülbelül ötezer fő befogadására al­kalmas, és körülbelül háromezren rekedtek kint. Az ügyben megkeresték a veszprémi önkormányzatot, de ők eddig nem válaszoltak a kérdéseikre.

A koncert után értesültünk arról, mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, s hogy sokan a színpad közelébe sem fértek. Na­gyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen

– nyilatkozta Majka a Borsnak.

A cikk megjelenése után a szervezők a Facebook-oldalukon ezt a közleményt posztolták: 

A Gizella Napok keretein belül, május 11-én Majka és zenekara adott ingyenes koncertet a Szentháromság téren. A koncertet megelőző hetekben, a rendezvény minden hivatalos kommunikációs csatornáján feltüntettük, hogy a koncert biztonságos lebonyolítása érdekében, ha szükség van rá, korlátozni fogjuk a Szentháromság térre való bejutást. A koncert kezdése előtt 10 perccel meg is telt a nézőtér, amit a biztonsági előírásoknak megfelelően a rendezvényre felkért biztonsági szolgálattal és a rendőrséggel közösen le is zártunk. A kint rekedt rajongókra ügyelve folyamatosan felülvizsgáltuk a létszámot és a távozók fejében időről-időre újra megnyitottuk a nézőteret. A résztvevők létszámát mindig a biztonsági előírásoknak megfelelő kereten belül tartottuk, ennek köszönhetően a koncerten semmilyen, a résztvevők biztonságára veszélyes helyzet nem alakult ki.