Nem jutott tovább Pápai Joci az Eurovízió döntőjébe

2019.05.14. 23:10

Pápai Joci nem jutott tovább az idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi, első elődöntőjén, így magyar versenyző nélkül megy majd le a verseny szombati döntője Tel-Avivban.

Pápai Joci Az én apám című számával képviselte Magyarországot az idén Izraelben rendezett versenyen, miután február második felében megnyerte a köztévé eurovíziós előválogatóját, A Dalt. A 37 éves énekes másodjára képviselhette hazánkat az Eurovízión, Magyarország pedig először küldött olyan előadót a versenyre, aki korábban már szerepelhetett ott.

A keddi, első elődöntőben 17 ország versenyzője mutatkozott be: a mezítlábas Pápai Joci a hetedikként állt színpadra a Molnár Ferenc Caramellel írt dallal, de rajta kívül láthattuk még többek között a ciprusi Tamta, a lengyel Tulia, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone és a görög-kanadai Katerine Duska (Görögország színeiben) produkcióit.

Pápai Joci dala így szólt az elődöntőben:

A show a 2018-as győztes, Netta fellépésével kezdődött, aki a Toy című számával nyerte meg tavaly az Eurovíziót Lisszabonban. A 25 éves Netta 529 pontot szerzett a döntőben, ezzel az eredménnyel Izrael húsz év után először nyert Eurovíziót. A magyarokat a 2018-as versenyen az AWS képviselte a mezőnyből kilógó Viszlát nyár című dalával, amivel a 21. helyen tudtak végezni a 26-ból, 93 ponttal. A keddi elődöntő során versenyen kívül Dana International is énekelt, a transznemű izraeli énekesnő a Diva című számával nyerte meg az Eurovíziót 1998-ban.

A kedd esti, első elődöntő versenyzői közül Görögország, Fehéroroszország, Szerbia, Ciprus, Észtország, Csehország, Ausztrália, Izland, San Marino és Szlovénia jutott tovább.

A második elődöntő május 16-án, csütörtökön lesz majd, ekkor 18 ország produkcióját nézhetjük majd meg: fellép többek között az örmény Srbuk, az ír Sarah McTernan, a dán Leonora, a svéd John Lundvik és a horvát Roko is. Mindkét elődöntőből tíz-tíz előadó jut a szombati fináléba, amit május 18-án, szombaton, tartanak majd.

A döntőbe hat ország automatikusan bekerül, ezek a következők: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a házigazda Izrael. A szombati döntő így összesen 26 ország részvételével zajlik majd, 21 órától lehet majd nézni a Duna TV-n.

Pápai Joci legutóbb két éve, 2017-ben az Origo című számmal képviselte Magyarországot az akkor Ukrajnában megrendezett Eurovízión. A magyar énekes egészen a kijevi döntőig menetelt, majd végül a nyolcadik helyet szerezte meg a versenyben, a verseny győztese Portugália lett Salvador Sobral anyanyelvén előadott, Amar Pelos Dois című dalával.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Hírek