Az Iron Maiden énekese csak beszélgetni szeretne

2019.05.31. 10:35

Különleges, egyszemélyes előadást, one-man show-t tart Bruce Dickinson november 2-án a Budapest Kongresszusi Központban az életéről.

A Mire való ez a gomb? című műsor az énekes azonos című, magyarul 2017-ben megjelent önéletrajzi könyvéből, illetve az ahhoz kapcsolódó, azt népszerűsítő felolvasóestekből nőtt ki. Az esemény azóta egy több mint kétórás egyszemélyes műsorrá alakult - írja a hivatalos közleményben az eseményt szervező Live Nation.

A 60 éves Bruce Dickinson könyvében, amelyet Pritz Péter fordított magyarra, részletesen beszámol kalandos gyerekkoráról, az Iron Maiden sikeréről, a vívás filozófiájáról, a repülőgépek világáról, és arról, miként győzte le 2015-ben a rákot. Az énekes 1981-ben csatlakozott a legendás brit heavy metál zenekarhoz, az Iron Maidenhez, amely mellett sikeres szólókarrierje is lett, eddig hat albummal. A zene világán kívül számos egyéb területen is aktív: hivatásos pilóta, repülőgép-ipari céget vezet, motivációs beszédeket tart, sört főz, regényeket és forgatókönyveket ír, és korábban vívóként nemzetközi szinten versenyzett.

A Mire való ez a gomb? - Egy este Bruce Dickinsonnal című műsor ma már inkább emlékeztet egy stand-up előadásra, mint átlagos felolvasóestre. Dickinson a show-t a világ számos országában bemutatta már. A műsor két részből áll: az elsőben Bruce Dickinson humoros, olykor szatirikus hangvételben mesél életútjáról, és a történeteket fotókkal illusztrálja. Az este második részében a közönség kérdéseire válaszol.