Tizenegy rendbeli szexuális erőszakkal vádolják R. Kellyt

2019.05.31. 08:58

Az énekest februárban tízrendbeli szexuális zaklatással vádolták meg, és a mostani fejleménynek a korábbi négy áldozat egyikének ügyéhez van köze. Több áldozathoz hasonlóan Jerhonda Pace is kiskorú volt, amikor R. Kelly szexre kényszerítette. Az eset 2010 januárjában történt.

Az új vádpontok súlyosabbak a korábbiaknál, többek között a minősített szexuális erőszak is szerepel köztük, és ez akár 30 év börtönbüntetéssel is járhat - írja a CBS.

Jerhonda Pace egy Facebook-posztban reagált az újabb vádakra, és elismerte, hogy mindnek az ő ügyéhez van köze. Hozzátette, tudja, hogy az énekes rajongói dühösek, de arra kér mindenkit, ne írjanak neki amiatt, hogy ennyi év után miért jelentette fel a kedvencüket, a jog az ő oldalán áll. 

Az énekes mindenesetre továbbra is ártatlannak vallja magát, és reméli, hogy az ügye gyorsan lezárul majd. Legközelebb június hatodikán kell majd bíróság elé állnia.

R. Kelly-t többször vádolták meg szexuális zaklatással,  2008-ban gyermekpornográfia miatt kellett bíróság elé állnia, de végül nem találták bűnösnek. 2017-ben jelentek meg először hírek arról, rabszolgaként tarthat fiatal nőket az otthonaiban, majd 2019 elején az énekes állítólagos  áldozatai a Surviving R. Kelly című dokumentumsorozatban mesélték el történetüket.  Ekkoriban került elő egy olyan videófelvétel, amin egy, az énekesre nagyon hasonlító férfi egy állítása szerint 14 éves lánnyal közösül.