Kész csoda lesz, ha nem marad el a Woodstock 50

d2d2a67a-c396-47ad-8bd5-12cbd8ec82c6-W50 White Bird Core-0111 00
2019.06.11. 10:17

Újabb csapást szenvedtek az augusztusra tervezett Woodstock 50 jubileumi fesztivál szervezői, a rendezvény helyszínének tulajdonosa ugyanis felmondta a szerződésüket.

A fesztivált az ötven évvel ezelőtt a New York állambeli Bethelben megrendezett woodstocki fesztivál évfordulóján, augusztus 16. és 18. között rendezték volna a Watkins Glen International autóversenypályán, New York államban. A rendezvényre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, John Fogertyt és Miley Cyrust.

A versenypálya tulajdonosa viszont hétfőn, meglehetősen váratlanul és bármiféle indoklás nélkül felmondta a szerződést, így a szervezők kereshetnek újabb helyszínt a közelben, ami így, két hónappal a fesztivál előtt elég reménytelen vállalkozásnak tűnik. Gregory Peck, a Woodstock 50 egyik szervezője közölte, hogy a fesztivál tárgyalásokat folytat egy másik helyszínnel, amelyet csak akkor fognak felfedni, ha elkezdődhetnek a jegyeladások.

A jubileum fesztivál megrendezése először áprilisban kérdőjeleződött meg, amikor egyik fő szponzoruk, a Dentsu japán cég egyik vállalata lefújta az eseményt arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak, és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát. Ráadásul visszahívták a fesztivál 49 millió dolláros (14 milliárd forintos) költségvetéséből azt a 17,8 millió dollárt, ami még megmaradt. A vállalat ellen indított pert a szervezők ugyan megnyerték, a bíró úgy döntött, hogy a japán cégnek nem volt joga arra, hogy egyoldalúan lefújja a fesztivált, viszont azt is kétségbe vonta, hogy egyáltalán meg lehet-e rendezni a bulit.

A kézenfekvő választásnak tűnő eredeti helyszínen most egy művészeti központ üzemel, ahol az évforduló alkalmából augusztus 16. és 18. között saját megemlékezést tartanak, amelyen mások mellett Ringo Starr, Santana és John Fogerty is szerepel. (MTI)