Batman, Szomszédok és Trónok harca az Indexen!

IMG 5358
2019.06.28. 15:54 Módosítva: 2019.06.28. 16:09

Ma este megint koncertközvetítés lesz az Indexen, de ezúttal nem a Zeneakadémiát, hanem az Óbudai Fő teret kapcsoljuk, és az Óbudai Danubia Zenekar nem veretes klasszikusokat, hanem mozi- és filmzenéket fog játszani.

A felhozatal elég színes, mert a hollywoodi szuperprodukciók (A Karib-tenger kalózai, Batman) mellett lesz rajzfilm-zene (Az oroszlánkirály), művészfilm-zene (Cinema Paradiso, Szerelemre hangolva) és TV-sorozat-zene (Trónok harca) is. Aki pedig nem mostanában kezdte a tévézést, a Szomszédok és az Onedin-család főcímzenéjére csodálkozhat rá.

Csodálkozhat, mert a koncertnek pont ez a lényege: megmutatni, hogy van olyan filmzene, amely a látvány nélkül, önállóan is működik. És ilyenkor tűnik fel igazán, hogy a zene mennyire alapjaiban határozza meg egy produkció hangulatát. Ebből a szempontból az örmény Aram Hacsaturján Spartacus-balettzenéje a legérdekesebb, ami évtizedekkel az Onedin-család forgatása előtt íródott.

A karmester Hámori Máté lesz, aki az egyes darabok előtt rövid ismertetőt is mond majd. A koncertet itt is követheti, vagy kattintson a Facebookos közvetítésünkre, ahol a zenét élő szöveges kommentárokkal kísérjük.

(Borítókép: Óbudai Danubia Zenekar)