Pár hónapja Szálasit éltették, most a Volt színpadán bizonyíthattak

2019.06.28. 23:13

Nehéz dolga van az egyszeri fesztiválozónak, aki szeretné kifújni a gőzt a leszurkolt bérlet vagy napijegy áráért, hiszen még alig heverték ki a koncerteket bekebelező Orbán-videókat, máris elterjedt a hír a Magyar Hang cikke alapján, hogy sikerült a tehetsége okán bejutnia egy olyan zenekarnak a Volt fellépői közé, amelyik pár hónapja még Szálasi Ferencet éltető koncerten vett részt. 

A zenekar neve önmagában beszédes, vélhetően a kézi páncéltörő gránátvetőről, az RPG-ről nevezték el magukat és nem mondjuk a Rózsaszínre Pingáltam a Garázsomat rövidítése a nevük. Saját bevallásuk szerint is nagyon szeretik a háborút, a szövegeiket nem éppen a rejtett üzeneteket kedvelő embereknek írják, hogy idézzünk is egyet:

dörren a puska és robban a gránát,
mindenütt ég a határ,

bömböl az ágyú és szántja a földet,

körülötte a halál

A zenekar előszeretettel lép fel több olyan zenekarral, amelyik többé vagy kevésbé bevállalja, hogy náci eszméket vall, most azonban egy új területen próbálhatták ki magukat, ugyanis egy tehetségkutató révén bejutottak a Volt fesztiválra. 

A fesztivál sajtóreferense megkeresésünkre azt mondta, hogy a kora délutáni sávban nem egy előre leszervezett zenekarnak biztosítottak helyet, hanem a Sopron zenél vetélkedő nyertesének lett felajánlva, egy régóta fennálló együttműködés részeként. Eszerint a fesztivál lehetőséget biztosít a nyertesnek a fellépésre. A zenekar minden bizonnyal egy más programmal készülhetett, mint a Szálasit éltető estére, ugyanis a közleményben ez áll:

Miután nem a mi látóterünben lévő zenekarról beszélünk, a zenekarnak a múltját nem ismerjük, de a koncerten egy szélsőségektől mentes előadást hallhatott a viszonylag szűk közönség