Továbbra sem tudják hol megrendezni a Woodstock 50-et

2019.07.10. 10:58

Oneida megye vezetése elutasította a Woodstock 50 szervezőinek engedélykérését, így egyelőre továbbra sem tudni, hol tartják meg az idén 50 éves fesztivál jubileumi rendezvényét, írja a Complex. A megye vezetése szerint túl nagy a káosz a fesztivál körül, így nem biztosítják a szervezők által kiszemelt helyszínt a fesztiválnak.

Az egyik képviselő szerint a Vernon Downs nevű terület nem alkalmas arra, hogy emberek sátrazzanak ott három napon keresztül, és abban sem biztos, hogy a szervezők ilyen rövid idő alatt képesek biztonságosan összerakni a fesztivált a tervezett 65 ezer látogatónak. Szerinte egy-másfél év kellett volna ahhoz, hogy minden biztonságos lehessen, ehelyett a szervezők pár hetet szántak a körülmények megteremtésére.

A városvezetés ráadásul attól tart, hogy megismétlődik a közeli Rome városában történt hatalmas balhé, amikor 1999-ben erőszakba és gyújtogatásokba torkollott a fesztivál.

A Woodstock 50 szervezőinek öt napjuk van fellebbezni a döntés ellen, és mindössze öt hetük, hogy megszervezzék a fesztivált, amelyre egyelőre még egy jegyet sem adtak el, de már bejelentettek olyan fellépőket, mint a Killers, a Raconteurs, Robert Plant, John Fogerty, a Run the Jewels, a Black Keys vagy Jay-Z.