A depresszió elleni küzdelem jelképe lett egy Csubakka-maszk

2019.07.24. 12:22

Több mint hétezer fontért, azaz mintegy 2,7 millió forintért kelt el egy online aukción az a Csubakka-maszk, amelyiket Lewis Capaldi viselt nemrég a glasgow-i TRNSMT (Transmit) fesztiválon, miután az Oasisből ismert Noel Gallagher azt mondta róla, hogy úgy fest, mint a szőrös Star Wars-karakter.

A dedikált maszkot a fesztivál egyik munkatársa tette fel az Ebay-re, hogy a bevétellel adományt gyűjtsön a Frightened Rabbit zenekar jótékonysági szervezetének, amelyet a frontember, Scott Hutchison emlékére hozták létre, aki hosszú évek depressziója után tavaly májusban öngyilkos lett.

A koncerteken dolgozó eladó elmondta: a Chewbacca-maszkot ő adta kölcsön Lewis Capaldinak a glasgow-i fellépéshez, majd a koncert után alá is íratta azt a tavalyi Szigeten szintén fellépő zenésszel.

Végül arra jutott, az lesz a legjobb, ha eladja, és a bevételt a Hutchison emlékét ápoló Tiny Changes jótékonysági szervezetnek adja, amely segít felhívni a figyelmet a mentális betegségben szenvedő gyermekek és fiatalok problémáira.

(via BBCMTI)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ne maradjon le semmiről!