Hétfő este eldől a Sziget hangereje

2019.08.05. 11:18

Hétfő éjjel hangpróbát tartanak a Sziget szervezői a fesztivál környezetében, amely során a környező kerületek képviselőivel bemérik és beállítják a megfelelő hangnyomást. Az MTI híre szerint a hangpróba hétfő este 11-kor kezdődik Óbudán.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője néhány napja az Óbuda.hu-nak azt nyilatkozta: évről évre kevesebb panasz érkezik hozzájuk a zajterheléssel kapcsolatban, ami meglátása szerint azt bizonyítja, hogy hatékonyak a törekvéseik.

Idén is a kerület vezetőivel közösen, mérve a környék különböző pontjait, a Sziget előtt beállítjuk a hangerőt, használjuk a jól bevált „limitert”, ami nem engedi, hogy emberi beavatkozás felhangosítsa a koncerteket, a szabadtéri színpadokon irányított hangrendszert alkalmazunk, ami csak a közönség felé irányul. A Nagyszínpad műsorát 23 órakor leállítjuk, és onnantól hangszigetelt sátrakban folynak a programok és a legnagyobb sátrakhoz hangterelő falat is építünk

– árulta el az interjúban.

Az idei Sziget szerdán kezdődik, ezen a napon lép fel az idei programkínálat legnagyobb húzóneve, Ed Sheeran, a fesztivál zárónapján pedig a Sziget történetének legdrágább zenekara, a Foo Fighters ad majd két és fél órás koncertet. A legjobban várt fellépőkről itt írtunk.

Ne maradjon le semmiről!