Kiállítással búcsúztatják Ambrus Zoltánt a Rockmúzeumban

2019.08.26. 10:11

Bár szűk körben fogják eltemetni Ambrus Zoltánt, az Irigy Hónaljmirigy júliusban elhunyt zenészétől a rajongók is búcsút vehetnek a Rockmúzeumban, ahol szeptember 1-jén, vasárnap kora délután nyílik az a kiállítás, amelyen Ambrus Zoltán egyedi gitárját is látni lehet.

A gyászoló család nevében a zenész fia, Ambrus Gábor így nyilatkozott a hétfői Blikknek:

Úgy döntöttünk, hogy a temetésen csak a család és a szűk baráti kör lehet ott, viszont rengeteg rajongó írt nekünk, hogy ők is szeretnének végső búcsút venni aputól. Természetesen megértették, hogy miért nem szeretnénk, ha ott lennének velünk a temetőben, a családi szertatáson, de nekik is lehetőséget kell adnunk, hogy leróják a kegyeletüket. (...) Azt gondoltuk, hogy a különleges gitárja, amely kimondottan az ő kezére készült majdnem húsz évvel ezelőtt Amerikában, elég szimbolikus tárgy a búcsúztatáshoz.

A lap információi szerint a Rockmúzeumban ott lesznek majd az Irigy Hónaljmirigy tagjai is. Kabai László az együttes nevében elárulta: az egy hónapig tartó kiállításra egy emlékvideóval is készül az IHM. "Zoli legjobb képeiből, videóiból és a zenekar fontos pillanataiból készítettünk egy kisfilmet, amely a kiállításon végig pörög majd egy kivetítőn, a háttérben" – mondta.

Ambrus Zoltán hosszan tartó súlyos betegség után, 53 éves korában halt meg július 7-én. "Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász. A család kérésére további információt nem kívánunk közölni" – jelentette be halálát még aznap az Irigy Hónaljmirigy az együttes Facebook-oldalán.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport