Indul a Woodstocknál is régebbi nyárzáró fesztivál

2019.08.28. 13:38

Augusztus 28-tól 31-ig rendezik meg az 51. Szegedi Ifjúsági Napokat, a SZIN-t a Tisza partján.

A magát a fellépőkön kívül „diákbarát árakkal”, medencés partikkal és óriáskerékkel is hirdető fesztivál első napján a DJ Mag Top 10-es listáján sokszor szereplő DJ, Afrojack lép majd fel, valamint Majka, a Follow The Flow, a Brains, Horváth Tamás, az Elefánt vagy a Hősök. 

Csütörtökön a Clean Bandit lesz a Borsodi Nagyszínpad fő fellépője: ők az új, What is love? című albumukkal érkeznek az Újszegedi Partfürdőn tartott fesztiválra. Jön még a Dubioza Kolektiv, itthonról pedig a Punnany Massif és a Margaret Island.

Pénteken a spanyol származású Alvaro Soler a fő fellépő, előtte Rúzsa Magdi és a szegedi Honeybeast adnak koncertet. 

A SZIN – és egyúttal a nyár – záró estéjén a Halott Pénz után a Tomorrowlanden is fellépett Salvatore Ganacci lép fel, akinek Horse című számát már 10 milliónál is többen nézték meg a Youtube-on. 

A SZIN jótékonykodásra is készül: a Karitáció Alapítvánnyal együtt az ország legnagyobb „piros orr flashmobját” szervezik pénteken, a nagyszínpad elé, mellyel a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatják. A jótékonysági akció célja, hogy egymillió forintot gyűjtsön össze a gyermekklinika részére úgy, hogy a jótékony fesztiválozók egy-egy 400 forintos piros orr vásárlásával járulnak hozzá az akcióhoz.

Ne maradjon le semmiről!