18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Káosz lett DJ Arafat temetéséből, a rajongók felnyitották a koporsóját

2019.09.01. 10:18 Módosítva: 2019.09.01. 10:28

DJ Arafat egy nagyon népszerű elefántcsontparti DJ volt, aki néhány héttel ezelőtt szenvedett halálos motorbalesetet.

A polgári nevén Ange Didier Huon nevű 33 éves zenész temetését a hétvégén tartották Abidjanban, ahol viszont egy szokásostól merőben eltérő búcsúztatás kerekedett az eseményből.

L'ultime ADIEU à DJ Arafat

L'ultime ADIEU à DJ Arafat Rest In Peace Africa Legend. Cote d'Ivoire says you thank you !

Péntek este nagyszabású koncertet tartottak a zenész tiszteletére, szombaton volt a temetési szertartás. Több ezren jelentek meg, a rendőröknek könnygázt is be kellett vetniük, amikor a rajongók a szertartás kis létszámú, családi részére is be akartak jutni.

Igazán szürreális fordulatot akkor vett az esemény, amikor a kedvencük halálhírét feldolgozni képtelen rajongók valahogy megkaparintották a koporsót. Kicsit ellentmondásos hírek érkeznek a történtekről, de valószínűleg az történt, hogy miután elhelyezték a sírban a koporsót, a rajongók feltörték a sírt, és kivették a koporsót.

Ezután felnyitották, és először csak fényképezni kezdték el a holttestet, később viszont le is vetkőztették.  A zenész testét borító tetoválások alapján akartak meggyőződni arról, hogy tényleg DJ Arafat holtteste van-e a koporsóban.

Miután a helyszínre kivezényelt rendőrök és katonák nagyjából szétoszlatták a tömeget, a koporsót újra behelyezték a sírba, amit gondosan lefalaztak, valamint katonákat állítottak a sír köré, hogy a rajongók többé ne tudják felnyitni.

La tombe de DJ Arafat refermée et gardée dorénavant

La tombe de DJ Arafat refermée et gardée dorénavant

DJ Arafat a frankofón Afrika egyik legnépszerűbb előadója volt, a coupé-décalé (elvágva-eltolva) nevű elefántcsontparti zenei stílus egyik legfontosabb alakja.

Megjelenésében leginkább azt a figurát hozta, amit a hasonló zenei közegben mozgó előadók szoktak: drága ruhák, drága kiegészítők, drága alkoholok, drága minden. Szintén hasonlított néhány más előadóra abban is, hogy nem álltak tőle távol a magánéleti botrányok, de a népszerűségét nem tudta megtépázni a családon belüli erőszakos ügye sem.

(BBC)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport