Golfpályává változott a gánti bauxitbánya

2019.09.10. 16:35

A Vértes egyik népszerű kirándulóhelyén, a Gánt határában fekvő egykori bauxitbánya területén forgott a Skeemers legújabb klipje. A Bully című szám videója a Stenken látható először.

A klipet a HAROM.studio tagjai készítették: Karajz Iván rendező és Csizmadia Bendegúz operatőr videója az idén áprilisban megjelent (és a Stenken debütált) Gimme Pizza Gimme Danger EP nyitódalához forgott a marsbéli tájra emlékeztető vörös sziklavilágban, egy különösen forró nyári napon.

A klip minimális összegből valósult meg, szerepeit a zenekar tagjai alakítják, a felvételeken látható ütőket egy bolhapiacon vásárolták. A videóról és a forgatásról Ferenczi Szoni, a Skeemers énekesnője sztorizott a Stenknek:

Két forgatási nap volt: egy a gánti bauxitbányában, egy másik pedig egy budapesti stúdióban. A kreatív koncepció a gitárosunktól, Juitól származik. A történet szerint két srác lerobban a semmi közepén, és hogy elüssék az időt (pun intended), előveszik a golfütőket a kocsiból, és játszani kezdenek. Ezután átvált a kép, egy régi golfközvetítésben láthatjuk őket (rengeteg ilyet néztünk meg), amelyben a két fiúnak meg kell mérkőznie egymással. A dal a bully jelenségről szól, ezt szerettük volna a klipben is visszahozni, ezért Gege mindent megtesz, hogy még véletlenül se Jui nyerjen. Végül a jó amerikai séma szerint nyer a jó, de azért rendesen meg kell dolgoznia érte. Brutál low budgetből forgott a klip, az ütőket bolhapiacon szereztük be egy ezresért, az autó saját, a legnagyobb kiadásunk a játékhelikopter volt.

A Skeemers várhatóan október második felében jelenteti meg következő nagylemezét, legközelebb pedig szeptember 20-án, jövő pénteken, lehet megnézni őket a Mika Tivadarban, a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát jótékonysági buliján, ahol rajtuk kívül fellép még a Gustave Tiger, a Fat & Cute és a California Nightmares is.

Ne maradjon le semmiről!