Akut leukémiában szenved Karel Gott

2019.09.12. 11:04

Akut leukémiában szenved Karel Gott, a cseh popsztár a Prágai Egyetemi Általános Kórházba (VFN) jár kezelésre, írja az MTI. A 80 éves cseh énekes közösségi oldalán közölte, hogy másfél éve mielodiszplasztikus szindrómát (MDS) diagnosztizáltak nála, amely a többféle kezelése ellenére az elmúlt hónapokban akut leukémiává fejlődött. Hangsúlyozta, hogy ambuláns páciensként jár be a kórházba, ahol rendszeresen ellenőrzik az állapotát. Kérte a médiát, hogy tartsa tiszteletben privátszféráját.

Csehország évtizedek óta legnépszerűbb, külföldön is ismert énekesénél 2015-ben nyirokcsomórákot állapítottak meg, amiből ugyan kigyógyult, de meggyengült az immunrendszere. Júliusban kénytelen volt lemondani 80. születésnapja alkalmából tartandó koncertjét, utolsónak tervezett fellépését akut tüdőgyulladás miatt. Az énekest már 2018-ban is tüdőgyulladással kezelték kórházban, utána ugyancsak törölni kényszerült koncertjeit.

Gott betegsége előtt idős kora ellenére rendszeresen fellépett, turnézott. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,4 millió és 5,65 millió forint közötti összeget) kért, és ezzel az ő gázsija volt a legmagasabb a cseh énekesek között. Turnéjára még 2014-ben is elővételben több mint százezer ember váltott jegyet. 2008-ban született meg negyedik gyermeke.