Beveszi Budapestet is az autópimpelő rapper

2019.10.04. 19:46 Módosítva: 2019.10.04. 22:11

Ha azt mondom, Alvin Nathaniel Joiner-koncert lesz Budapesten, mindenki csak a vállát vonogatná, fúziós bluegrass jazzre nem megyek, hagyjál már. Bezzeg ha azt mondom Xzibit jön a haverjaival zúzni, akkor már többen felhúzzák a szemöldöküket, csak nem az a csávó, aki az MTV-n leszakadt kocsikat pimpeltetett fel a haverjaival? Még él? Hány éves az?

Kérem szépen, Alvin Xzibit most éppen 45 éves, és amellett, hogy 2003 és 2006 között valóban a formatervezők és iparművészek legvadabb rémálmait valósította meg azzal, hogy egy Trabant alvázára lila karácsonyfaégősort szereltetett, a csomagtérbe meg beapplikált nyolc, sorba kötött Szokol rádiót, mélynyomni, a zenéléssel is foglalkozott, sőt, abban sokkal menőbb volt, mint a műsorvezetésben.

1996 óta tolja, első lemeze 74. volt a Billboard listán, és menten hozott is neki egy lemezszerződést. 1998-ban lemezen, CD-n és kazettán (tessék guglizni, érdemes) jött a második kanyar, ami már 53. volt a 200-as listán, és Dr. Dre érdeklődését is felkeltette. 

A harmadik lemez, a Restless volt az igazi áttörés, egymillió eladott példány, 14. hely a listán, platinalemez státusz, fehér por, barna nő, luxusjacht, szőke nő. A zenei karrierből volt még hátra négy kiadvány, de 2012 óta semmi érdemleges nem történt vele zenei téren.

Oké, nem mindenki szereti a zenei karriert és a tévés/filmes kalandot párhuzamosan futtatni, Xzibit például tipikusan nem egy Majka, így az autópimpelés után akciófilmekben szerepelt pl. Vin Diesel oldalán, de láthattuk az első X-Akták mozifilmben FBI-ügynököt alakítani, kisebb szerepei voltak olyan sorozatokban, mint a CSI: Miami, vagy a Hawaii Five-0, 2016 óta pedig az Empire egyik állandó szereplője.

Szóval ő jön majd november 21-én a Cinema Hall nevű helyre, de nem egyedül: az este fellépői között ott van DJ HOPPA & DEMRICK (USA), JAMES SAVAGE (USA), PROBLEM (USA), Saiid, Killakikitt és Dj Kool Kasko is, szóval fenomenális buli lesz ez.