Levették a Twitterről Donald Trump videóját, miután a Nickelback panaszt emelt

2019.10.04. 11:28

Amióta a Nickelback 2005-ben bemutatta a Photograph című számuk videoklipjét, nagyon sok paródia készült belőle, mémek sora árasztotta el az internetet. A klip elején az énekes, Chad Kroeger egy fényképet tart a kamerába, amin ő és Joey Moi producer látható, és ezt a fényképet viszonylag egyszerűen ki lehet cserélni egy másik felvételre.

A legújabb verziót maga Donald Trump posztolta október másodikán. Ő (vagy csapata) a zenekari kép helyére egy olyan fotót illesztett be, amin a Demokrata Párt egyik lehetséges elnökjelöltje, Joe Biden és fia, Hunter látható két másik illető társaságában, és Trumpék szerint a kép szélén látható férfi egy ukrajnai gázcég vezetője. Donald Trump ellen pár nappal ezelőtt pont Joe Biden, pontosabban a fia miatt indítottak vádemelési eljárást. Az amerikai elnök július 25-én felhívta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, és arra kérte, hogy kezdeményezzen nyomozást az egykori alelnök fia ellen, aki egy zavaros hátterű ukrán energetikai cég, a Burisma Holding igazgatótanácsának tagja volt.

Alig 12 órával, hogy a vélhetően bosszúból készült videó felkerült a Twitterre, már le is vették szerzői jogokra hivatkozva, valószínűleg a Nickelback vagy a kiadójuk jelezte, hogy valami nincs rendben. 

Idén ez a második alkalom, hogy az Egyesült Államok elnökének szerzői jogok megsértése miatt el kellett távolítania egy posztot. Áprilisban egy olyan kampányfilmet töltött fel a Twitterre, amihez A sötét lovag - Felemelkedés című film zenéjét használták fel a Warner engedélye nélkül.