A Bánkitó egyik legjobb fellépőjével tér vissza a Middlemist Red fesztiválja

2019.10.07. 15:11

Immáron harmadjára hozza össze a pszichedelikus zenék magyarországi rajongóit az egynapos Vanishing Point fesztivál a Dürer Kertben, ahol a szórakozókomplexum három termében és a kertjében követik majd egymást a zenés programok.

Az idei headliner a dán Iceage lesz, ami a tavalyi Bánkitó fesztivál legnagyobb fellépője volt, és ami a tavalyi Beyondless című albumával az év egyik legjobb rocklemezét tette le az asztalra – itt írtunk róla.

Rajtuk kívül fellép még a Londonban alakult, de japán tagokból álló Bo Ningen, akik a noise rock felől közelítik meg a pszichedéliát, valamint a lágyabb psych-pop számokban utazó, bristoli Cousin Kula is.

A magyar fellépőket olyan zenekarok képviselik majd, mint a KEXP stúdióját megjárt Qualitons vagy a házigazda Middlemist Red, de rajtuk kívül ott lesz még például a Gustave Tiger, a Deep Glaze, a Run Over Dogs és a Carson Coma is.

A Vanishing Point lényege, hogy az elmúlt években itthon kialakult pszichedelikus, illetve hozzáköthető gitárzenei műfajokban tevékenykedő zenekarokat összefogjuk és egy nagyobb szabású esemény keretein belül, a nemzetközi színtér jeles zenekaraival együtt mutassuk be őket az erre fogékony közönségnek. A cél elsősorban egy közösségépítés, az itthoni szcéna összetartása, illetve nem utolsósorban egy kísérlet a hazai zenekarok nemzetközi véráramba való bevonásába

– foglalta össze a Vanishing Point lényegét a szervezők nevében Deli Soma, a Middlemist Red tagja, akivel a fesztivál 2017-es indulása előtt készítettünk interjút.

A harmadik Vanishing Point október 12-én, szombaton, lesz majd a Dürer Kertben. A tavalyi buli aftermovie-ját itt lehet megnézni:

Ne maradjon le semmiről!