A Prince-hagyaték őrzői nagyon nem örülnek, hogy a Purple Rain szólt egy Trump-gyűlésen

2019.10.11. 08:26

Donald Trump amerikai elnök kampánystábja hosszú évek óta nem igazán tud mit kezdeni azzal a faramuci helyzettel, miszerint a zenészek és előadók nagy része egyáltalán nem szeretné, ha a dalaik felcsendülnének Trump valamelyik gyűlésén. Most a három éve elhunyt Prince zenei hagyatékának kezelői szólították fel Trumpot és csapatát, hogy nagyon szépen kérik őket, de ne használják a zenész semmilyen számát politikai célra.

Trump éppen Minneapolisban tartott gyűlést, ahonnan Prince is származik, így részükről abszolút kézenfekvőnek tűnhetett, hogy lejátsszák a Purple Raint, az előadó legismertebb számát. Igen ám, csak a Prince zenei hagyatékát kezelők annyira nem örültek ennek:

Twitteren azt írják, hogy az elnök annak ellenére játszotta le a Purple Raint, hogy egy évvel ezelőtt már megígérte, hogy nem fogja használni Prince dalait, hiszen a hagyaték kezelői ehhez soha nem fognak hozzájárulni. Az ígéretről még hitelesített dokumentumuk is van, amit szintén kitettek az internetre. 

Nem ez az első eset, hogy Trump politikai gyűlésein olyan zenék szólnak, amelyek előadói teljes mértékben elhatárolódnak az elnök személyétől, Rihannától Elton Johnon át az R.E.M.-ig már több tucat ismert zenész háborodott fel azon, hogy a külön felszólításuk ellenére szólnak az alkotásaik az amerikai elnök gyűlésein.