Huszonöt évesen meghalt a K-pop egyik csillaga, Sulli

2019.10.14. 14:32

Holtan találták Szöulhoz közeli lakásában a K-pop egyik sztárját, Sullit, valódi nevén Choi Jin-rit, írja a Variety. Az énekesnő depressziótól szenvedett, korábban rengeteget szekálták online. A rendőrség öngyilkosságra gyanakszik; se idegenkezűségre utaló nyomot, se búcsúlevelet nem találtak.

Az f(x) nevű koreai lánybanda egykori tagjának holttestét a sztár menedzsere találta meg, a rendőrséget is ő riasztotta. Huszonöt éves volt.

Sulli 2005-ben, gyerekszínészként kezdte a pályát, de az f(x) tagjaként vált híressé, Dél-Korea vezető menedzsmentjének felügyelete alatt. 2014-ig szárnyalt a hírneve, de akkor visszavonult az együttesből, mivel súlyos online zaklatásokra panaszkodott, és arra, hogy szándékosan félrevezető információkat közölnek róla a neten.

Ettől fogva színészi karrierjére fókuszált, játszott több filmben, tévéműsorban, és a Netflixszel is elkezdett együtt dolgozni a Persona című sorozattal.

Közeli barátja volt a K-pop egy másik sztárja, Jonghyun, aki szintén öngyilkos lett: ő 2017 végén végzett magával.

Sulli következő tévés munkája egy szereplés lett volna, épp a gyűlölködő kommentekről:  a The Night of Hate Comments című műsorban beszélt volna az őt ért online támadásokról; a felvétel az halála napján, hétfőn lett volna.

Az egyik rajongója azt írta: "Halálát nem öngyilkosságként, hanem gyilkosságként kéne kezelni, mert folyamatosan az emberi szavak támadásának volt kitéve. Van egy határ, amennyit az ember el tud viselni."

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport