Vége a választásnak, hallgassunk komolyzenét!

2019.10.15. 15:31

Este fél nyolckor ismét a klasszikus zenét szeretőknek igyekszünk a kedvében járni, és a Zeneakadémiára kapcsolunk. Aki szeretné kicsit jobban érteni, hogy mi az, amit épp hall, a Facebook-oldalunkon szöveges kommentekben is követheti az élő koncertvideót. Aki pedig komolyzene-függő, megnézheti, nem írunk-e hülyeségeket.

Az Óbudai Danubia Zenekar először Maurice Ravel G-dúr zongoraversenyét játssza. A darabot Ravel a karrierje vége felé komponálta, és a frenetikus hatás érdekében igyekezett a lehető legvirtuózabb művet alkotni, amit a darab legelején rögtön egy ostorcsapás is jelez. A szólista a 35 éves dél-koreai zongorista, Dong Hyek Lim lesz.

A zongora lesüllyesztése után Richard Strauss Rózsalovag-szvitje következik, amit az azonos című Strauss-opera alapján a zeneszerző karmester barátja, Artur Rodziński írt. A koncert második felében Johannes Brahms II. szimfóniája lesz műsoron. Míg az első szimfóniáját a Beethoven örökségével küzdő szerző 21 évig csiszolgatta, ezzel egyetlen nyár alatt végzett.

A dirigens Hámori Máté lesz.