Trump nem használhat több Queen-számot

2019.10.15. 15:09

Múlt héten, október 9-én Donald Trump amerikai elnök kirakott a hivatalos Twitterére egy videót, amin különböző gyűléseken beszél, a We Will Rock You aláfestésével. Pár nappal később a videó eltűnt, a Rolling Stone szerint azért, mert a Queen megtiltotta, hogy az elnök használhassa a dalaikat.

A Queen egyik sajtósa szerint Tump stábjának nem volt engedélye a szám használatára, a videó publikálásakor már éppen azt tárgyalta a zenekar, hogy megtiltsa az elnöknek a dalaik felhasználását.

Trump és a Queen már összebalhézott egyszer, 2016-ban, az elnökválasztási kampányban Trump a We Are The Championsra vonult be a republikánus jelöltek gyűlésén. A zenekar akkor a lemezkiadójukon keresztül üzente meg, hogy nem szeretnék, ha a zenéjüknek köze lenne bármilyen politikai vitához bármilyen országban, és nem szeretnék, ha a We Are The Championst használná Trump és a republikánus párt.

Queen mellett Prince örökösei is kiborultak Trump miatt, az elnök egyik eseménye előtt a Purple Raint játszották, pedig az elnök stábja írásban megígérte, hogy soha nem fogják politikai célra használni a slágert.

Azt nem tudjuk, hogy Botka Lászlót megkeresték-e már.