Kanye West már operát is csinált Istenről

2019.11.26. 10:52

Vasárnap a Hollywood Bowlban mutatták be Kanye West első operáját, ami a rapper megtérése után nem meglepően Biblia-központú volt, írja a Rolling Stone.

A Nebukadneccárt a legendás babilóniai király után nevezték el, és a Hollywood Bowl nevű, Los Angeles-i koncertteremben mutatták be. Az opera egészét a rapper találta ki, színpadra pedig Vanessa Beecroft olasz előadóművész vitte a darabot. Az előadáson amellett, hogy azonos színű ruhába öltözött színészek énekeltek, West néha narrációként Dániel könyvét olvasta fel egy hangszóróba. A Biblia vonatkozó részeit egyébként szövegkiemelőzve Twitterre is kiposztolta:

Dániel könyve szerint Nebukadneccár azután ismerte el Isten erejét, hogy látta, három héber fogoly megmenekült az élve elégéstől. Akit egyébként maga az előadás is érdekelne, annak itt egy rövid részlet a fináléból: 

Westtől nem meglepő, hogy a hirtelen hívővé vált királyról csinált előadást, ugyanis a rapper is pálfordulással vált istenfélővé. Azóta pedig beszélt arról, hogy először abba akarta hagyni a szerinte Sátán zenéjének számító rapet, de miután nem tette, Isten 68 millió dollár adó-visszatérítéssel jutalmazta bárányát. Ezután novemberben hosszú várakozás után az előadó Jézus egy király című lemeze is megjelent.