Az újbudai önkormányzat megszünteti Mága Zoltán milliós önkormányzati támogatását

DMARC20190101082
2019.12.12. 14:20

Szerződést bont Mága Zoltánnal az újbudai önkormányzat, írja Barabás Richárd alpolgármester a Facebookon. Barabás a posztjához csatolt egy áthúzott fotót Mágáról, a feje felé pedig azt írta: „Hakni stop!”

Nos, örömmel jelentem, hogy eljött az idő búcsút vennünk egymástól! Újbuda önkormányzata megkezdte a szerződés felmondásának előkészítését. A korrektség kedvééért megjegyzem, hogy alapvetően közös megegyezésre törekszünk, melynek keretében annyit kérünk, hogy Mága úr fizesse vissza az idei támogatás egynegyedét, tekintve, hogy a szerződésben foglalt négyből összesen három koncert teljesült idén, az utolsóra az új városvezetés pedig nem tart igényt

– írja Barabás, és az Index 2016-os cikkét idézi, amelyből kiderül, hogy Mága olyan jó kapcsolatot ápol a korábbi fideszes polgármesterrel, hogy egy alkalommal olyan Mága-cédéket osztogattak az embereknek, amelyeken Hoffmann Tamás fotója is szerepelt. Ráadásul úgy emelték 10 millió forintra Mága támogatását, hogy a többi kulturális pályázónak összesen csak 16 millió forint jut.

Barabás azt is írja, hogy a szerződés felbontásának megkezdése mellett arra kérik Mágát, hogy fizesse vissza az idei támogatás negyedét, mert az elvállalt négy koncertből eddig csak hármat teljesített, a negyedikre pedig nem tart igényt az újbudai önkormányzat.

(Borítókép: Mága Zoltán. Fotó: Mónus Márton / MTI)