A gyenge, megalkuvásra hajlamos emberek elfogadják

2019.12.27. 17:06

Stílusosan János napján nálunk mutatja be legújabb klipjét a budapesti Böiler zenekar. A klipet a zenekar régi barátja, Horváth Viktor jegyzi, akiről kismilliószor írtunk díjnyertes klipjei kapcsán a Stenken, míg az operatőr Becsey Kristóf volt. A klipben cameók tömkelege van elrejtve, szerepel KRSA, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere, Káoszkapitány, Szasza a Yellow Spotsból, a Végállomás klub törzsközönsége, sőt egy pillanatra maga a rendező is feltűnik egy jelenetben.

A dalszövegről a költő, Rieger János osztott meg háttérinformációkat: 

A szám arról szól, hogy dizájnerdrogot kapsz spuri helyett, de gyenge, megalkuvásra hajlamos emberként elfogadod, miközben egy csomó minden másra is figyelned kell...

Horváth Viktor Los Angelesből jelentkezett be, hogy beavasson minket a klip történetébe: 

A klip főszereplője János, aki a "Részeg" skinheadje és az "Utca Végén" pornósa után egy újabb önéletrajzi ihletettségű karaktert, a "Penta" kábós punkját alakítja. Minden jelenet igazából egy-egy random bekristályozott párbeszédből kiragadott pillanat. Ezek egy része a kristály természetes közegében, tehát valami füstös buliban történik, másuk viszont teljesen hétköznapi helyzetekben, mikor már vége a bulinak, de még mindig rajta van az ember a kristályon. János épp hogy belecsöppen egy beszélgetésbe, a következő pillanatban már egy másikban találja magát. A jelenetek időkezelése tehát a kristályos állapotban megélt kiesett pillanatokra is utal. A klipben Becsey Kristóf volt az operatőr, Tasnádi Zsófi a látványtervező, Ráday Peti a producer és Hegyi Nóri a gyártásvezető, a főbb szerepekben pedig a budapesti punk szcéna megkerülhetetlen alakjai láthatók, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a dizájnerdrog opusz. Ezer hála és sok puszi mindenkinek!