Törli a Spotify a Hitlert dicsőítő és zsidókat gyalázó lejátszási listákat

2020.01.10. 15:18

Eltávolítja a Spotify zenei streamingszolgáltató az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, amelyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak – mondta el a szolgáltató szóvivője a Times of Israel című lap online kiadásában.

hitlerspotify1
Fotó: Times of Israel / Spotify

„Ezek a felhasználók által generált tartalmak vétenek irányelveink ellen, ezért azonnal eltávolítjuk őket. A Spotify betilt minden olyan tartalmat, amelyek sértőek, bántóak, rágalmazóak, pornográfok, fenyegetőek vagy obszcének” – idézi a szóvivőt az MTI.

A lap szerdán olyan lejátszási listákról számolt be, amelyek egyes elemei a zsidók megölésre szólítanak fel, Hitlert dicsőítik, vagy gúnyolódnak Anne Frankon, a holokauszt világhírű áldozatán és az auschwitzi megsemmisítő táboron.

A Times of Israel másnapi beszámolója szerint csütörtök reggelre ezeknek a tartalmaknak a nagy részét eltávolította a Spotify, de még 110 olyan profil érhető el, melyeket Adolf Hitler név alatt regisztráltak. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket a profilokat is zárolták-e.

Az auschwitzi emlékhely is kritikát fogalmazott meg a Spotify-jal szemben. „Spotify, csináld jobban” – olvasható a múzeum Twitter-oldalán.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Személyi kölcsön