Metálos kikacsintással tér vissza a Csaknekedkislány

2020.01.21. 17:02

"Mi lehetne meggyőzőbb égi »nem« / annál, hogy láttam Ujj Zsuzsit a Déliben?" – veszi szájára a magyar underground megkerülhetetlen énekesnőjét mindjárt az új albuma első számában a Csaknekedkislány. A zenekar Kobraszív című nagylemeze a Stenken hallható először.

"A számok szövegei kicsit még személyesebbek lettek az eddiginél. Talán már a kellemetlenség határát súrolva. Ezen kívül jellemző a zenekarral élt családi életünkre, hogy több esetben egy-egy tag élményéből íródott szám" – árulta el a zenekar frontembere, a Nyugat + Zombik című képregényt is jegyző Csepella Olivér az anyagról. Ő alkotta az album borítóját is, amelyet elmondása szerint igyekezett minél vadabbra és metálosabbra készíteni.

A lemezen már három éve írt és játszott számok is hallhatóak, a legtöbb szerzemény azonban 2019 nyarán született Balatonbogláron, amikor Csepella Olivér énekes és Konsiczky Dávid gitáros a Bozo zenekarból ismert Szabó Gyulánál vendégeskedett. A felvételek augusztusban kezdődtek az Origo stúdióban Cserny Kálmán Bogival és Kovács Péterrel. A producer Konsiczky Dávid volt, aki Kovács Péterrel együtt keverte az anyagot.

"Ennél a lemeznél is fontos volt számunkra, hogy falkában tudjunk felvenni, hogy a dalok alapját együtt játsszuk fel. Miután kipróbáltunk mindenféle módszert, rájöttünk, hogy nekünk jobban áll, ha így dolgozunk.

Így lehet, hogy maradnak akár pontatlanságok is, de a zenekar összteljesítménye, előadásmódja sokszorosa annak, mintha tökéletes, ám számunkra steril hatású felvételek készülnének.

Ez a dalok alapjára vonatkozik, amiket öt nap alatt vettünk fel az Origóban. Ezeket aztán plusz rétegekkel egészítettük ki" – árulta el Konsiczky Dávid.

A zenekar gitárosa szerint a garázsos hangzású első lemezhez, a 2015-ös Na Ná Ba Bámhoz, valamint az azt követő két EP-hez képest is rengeteget fejlődtek. "A profi és az amatőr hozzáállás között egyensúlyozunk folyamatosan: úgy próbálunk meg profi dolgokat csinálni, hogy közben ne veszítsük el azt az esetenként naiv hozzáállást, amivel annak idején elkezdtük a Csaknekedkislányt. Szerintem sikerült erre az albumra is átmenteni azt, hogy mi csak ilyen hülye gyerekek vagyunk néhány hangszerrel."

A Kobraszív című lemezt itt lehet meghallgatni:

  

A Csaknekedkislány dupla lemezbemutató koncertjére már minden jegy elkelt, de néhány vidéki állomáson – a Carson Coma vagy a Ricsárdgír társaságában – még el lehet csípni a zenekart. Az együttes hamarosan új klippel jelentkezik. "Ambrusunk (dobok) keze alatt e pillanatokban is ég a munka, a Féltél szeretni című számunkhoz készült klip utómunkálatait végzi" – árulta el Csepella Olivér.

Ne maradjon le semmiről!