Agyvérzés miatt került kórházba a Pokolgép énekese novemberben

2020.02.18. 10:09

Aki követi a metálzenét, az tisztában volt azzal, hogy a Pokolgép zenekar, a magyar szegecsesmetál atyja a tavaly decemberben, egészségügyi okok miatt lemondott koncertek óta nem állt színpadon. Azt viszont nem nagyon tudta senki, hogy mi is volt ez az egészségügyi probléma – egészen mostanáig.

Elsőként a Blikkben jelent meg, hogy Tóth Attila énekes, akit a Társulat című köztévés reality-tehetségkutatóban ismerhetett meg az ország (ő kapta meg Torda szerepét végül) a zenekar november 23-i győri bulija után lett rosszul, kórházba is kellett vinni.

Nem vettem komolyan a tüneteket, hiszen a magas vérnyomáson kívül nem volt előjele a dolognak. Azt gondoltam, másnap reggelre kialszom ezt az egészet, de másnap hiába akartam megmozdulni, sem a kezem, sem a lábam nem engedelmeskedett.

A kórházban sztrókot állapítottak meg nála, elzáródott a nyaki verőere. A zenész azóta lábadozik, és már sokkal jobban van, olyannyira, hogy a következő, március 21-i Pokolgép-koncerten már színpadra is fog lépni.

Nálam van a laptopom, rajta az összes Pokolgép-számmal. Nekem a gyakorlás a zeneterápia, és erősít, hogy a hétvégéket már otthon, a szeretteim körében tölthetem, és egy kicsit elengedhetem magam. Az orvosok szerint, ha ilyen ütemben gyógyulok, ott lehetek a koncerten.

A Hammerworld szerint a Pokolgép múlt héten a Facebookon tett közzé egy rövid bejegyzést a történtekről, amiben azt írták, hogy már próbálnak az énekessel.