Szingli nők fülledt erotikájával érkezik a Kiscsillag új lemeze

2020.02.19. 17:23 Módosítva: 2020.02.19. 18:17

A nőknél, akik egyedül élnek, tompák a kések. A kád szélén, ha habfürdőznek, kis mécsesek égnek

– ezzel a sorral kezdődik a Kiscsillag új lemezének címadó dala, a Tompa kések. A lemez maga egyébként a Kiscsillag zenekar hatodik nagylemeze, ami március 8-án jelenik meg. Habár az előző album, a Semmi konferencia és a mostani lemez között három év telt el, a Tompa kések közel négy hónap alatt készült el: Lovasi András stúdiójában az Esti Kornél gitárosának, Lázár Domokosnak a produceri munkájával.

A címadó Tompa kések szám már 2015-ben megszületett, azóta a zenekar játssza koncerteken, de három különböző verziója is elkészült az elmúlt öt évben. Ahogy a zenekar frontembere, Lovasi András mondja:

Talán ez a mostani felvétel tudja legjobban visszaadni azt, ami a koncerteken a kezdetektől benne van – a magától értetődő építkezést a visszafojtott kezdéstől a gitárőrjöngős ordításig. Számomra ennek a dalnak ez volt a legnagyobb kihívása, meg az, hogy hogyan lehet a magányos emberek erotikus képzelődéseiről énekelni.

A Tompa kések videójában zeneileg nem, de képileg van némi visszanyúlás a Kispál és a Borzhoz is: a klip Vetlényi Zsolt festő műveiből készült, ő csinálta a Kispál és a Borz utolsó lemezének, az Én, szeretlek, tégednek a borítóját is. Az animálást Titz Noémi készítette Tóth Ákos segítségével.

 Az új lemez budapesti bemutatója április 24-én lesz az Akváriumban. A Tompa kések márciusi megjelenése után a zenekar turnéra indul, a helyszíneket itt lehet megtalálni. Lovasi Andrással egyébként a lemez megjelenése kapcsán nemrég beszélgettünk podcastünkben a mai zenei helyzetekről is, ezt itt lehet meghallgatni.  • Hírek
  • Csok