Lady Gaga új lemezén vége a világnak és az időben is visszamegyünk kicsit

2020.02.28. 09:55

Új lemezen dolgozik Lady Gaga, az album első hivatalos kislemeze, a Stupid Love már meg is érkezett klippel együtt hozzá. A kicsit '80-as éveket idéző stílus és a világvége utáni új bolygó még annak ellenére is hatásos, hogy a Stupid Love nem teljesen ismeretlen a hallgatóknak, korábban ugyanis – nem legálisan – már kiszivárgott belőle részlet.

A kétszeres Golden Globe- és többszörös Grammy-díjas énekesnő korábbi albumán, az Artpopon a Venus című szám refrénjében többször elhangzott a sor, miszerint

Take me to your planet (vigyél a bolygódra)

Hét évvel a Venus után az énekesnő Twitteren jelezte, hogy el is jött az ideje az új bolygónak, a Föld ugyanis megszűnt:

A Stupid Love alapján az új bolygó ráadásul olyan, mint amilyen a '80-as évek Mad Maxje volt. Az új, hatodik lemez címe egyébként nagy eséllyel Chromatica lesz, aminek a neve a klipben is megjelenik többször. Lady Gaga a készülő számokról azt mondta, hogy "nyomorúságos, szomorú és depressziós" volt a számok írásakor, viszont úgy érzi, sikerült ezt pozitív dolgokká formálnia. Vagy ahogy Gaga jellemezte a zenéket:

Egyértelműen táncolunk rájuk.